Japanse Shindotuin

Beschrijving van de tuinen

Karesansui bij het binnenkomen [Klik om te vergroten]

Onze 2 tuinen zijn samen 10 are groot. De Shindotuin 6 are, de Bonsaituin en plantenshop 4 are.

De Shindotuin bestaat uit o.a. een Karesansui tuin met veel symboliek.

De versteende rivier is de rode draad doorheen de tuin, deze brengt de energie van het oosten naar het westen en stroomt onder twee gebouwen door en geef aan deze gebouwen de nodige energie af.

Zengedeelte met keurig geharkte kiezelsteentjes [Klik om te vergroten]

De tuin, aangelegd met talrijke breuklijnen en 65 ton rotsblokken, bevat ook een zengedeelte met keurig geharkte kiezelsteentjes, dit als symbool waar twee natuurelementen elkaar ontmoeten, namelijk water en wind.

Verder ook een Sozu, 'n tsukubai, het levenspad, Kamakura-boeddha beeld, yin en yang eilanden en een stenen brug met wachters.

Sinds 2014 zijn het voormalig tempeltje en mausoleum ondergebracht in een nieuw gebouw, dat ook een authentiek Japans theehuis bevat, vanaf 2015 kan hier ook op afspraak een theeceremonie gevolgd worden.

Bonsaistraat [Klik om te vergroten]

Onze tuin bevat zeker de grootste verzameling in Europa van Japanse tuinsymboliek!

Rond dit nieuw gebouw de tempeltuin, een alpengebied met groene heuvels en veel mos, in deze heuvels een levensbron, de waterval maakt de levenssymboliek compleet.

Via de bonsaistraat en onder een Torii door wandel je naar de tweede tuin met veel bonsai's en een plantenshop.

Theehuis [Klik om te vergroten]

Ons theehuis werd verkozen in het programma "De barak van Bartel" tot het tweede mooiste gebouw door de kijkers van Discovery TV in België en Nederland.

Terug naar boven